Claudia Goldin primeşte premiul Nobel pentru economie 2023

Claudia Goldin a câştigat premiul Nobel pentru economie 2023 pentru studii referitoare la rezultatele femeilor pe piaţa muncii, a anunţat luni Academia Regală Suedeză de Ştiinţe.

926 afișări
Imaginea articolului Claudia Goldin primeşte premiul Nobel pentru economie 2023

Prestigiosul premiu, cunoscut în mod oficial sub numele de Premiul Sveriges Riksbank în ştiinţe economice în memoria lui Alfred Nobel, este ultimul din seria premiilor Nobel din acest an şi este în valoare de 11 milioane de coroane suedeze.

„Laureata din acest an în domeniul ştiinţelor economice, Claudia Goldin, a oferit prima descriere cuprinzătoare a câştigurilor femeilor şi a participării pe piaţa muncii de-a lungul secolelor”, a precizat organismul care acordă premiul într-o declaraţie citată de Reuters.

„Cercetările sale dezvăluie cauzele schimbării, precum şi principalele surse ale decalajelor de gen rămase”.

Goldin este a treia femeie care primeşte premiul Nobel pentru economie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici