Clienţii Goldman Sachs se bat pe acţiunile Facebook

Goldman Sachs va înceta joi să mai primească ordine de cumpărare pentru acţiunile plasate de Facebook pe piaţa privată şi a anunţat unii investitori că vor primi doar o mică parte din pachetele solicitate, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate situaţiei.

27 afișări
Imaginea articolului Clienţii Goldman Sachs se bat pe acţiunile Facebook

Clienţii Goldman Sachs se bat pe acţiunile Facebook (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cererea investitorilor pentru acţiunile companiei care deţine cea mai mare reţea de socializare online s-a ridicat la mai multe miliarde de dolari, deşi volumul oferit nu depăşeşte, potrivit surselor, 1,5 miliarde de dolari.

Fascinaţia clienţilor bogaţi ai Goldman Sachs pentru Facebook pare să depăşească problemele evidente ridicate de statutul de companie deţinută privat, care nu raportează potenţialilor acţionari sau publicului rezultate financiare şi alte aspecte ale afacerii.

Goldman Sachs a oferit clienţilor puţine detalii despre măsurătorile de trafic şi publicitate sau alte rezultate ale reţelei de socializare, iar despre profitul Facebook nu se ştie nimic, afirmă surse apropiate situaţiei.

Miercuri seară au apărut, într-un document privind plasarea unor acţiuni, câteva detalii suplimentare privind performanţele Facebook. Potrivit unor surse care au avut acces la acest document, Facebook a avut un profit net de 200 de milioane de dolari în 2009, la venituri de 777 milioane de dolari. Nicio cifră pe 2010 nu este cunoscută, dar analiştii estimează că această companie a încasat până la 2 miliarde de dolari anul trecut, datorită veniturilor din publicitate.

Clienţii bogaţi ai Goldman s-au bătut toată săptămâna pe acţiunile plasate de Facebook prin intermediul băncii, în pofida lipsei informaţiilor despre rezultatele companiei, situaţie care aminteşte de balonul speculativ cu companii IT de la sfârşitul anilor '90.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici