Clienţii medii n-au bani de apartamente noi, aşa că merg către imobilele vechi

  • Piaţa imobiliară la extreme: Clienţii medii n-au bani de apartamente noi, aşa că merg către imobilele vechi.
  • La polul opus, cumpărătorii high-end nu vor să cumpere nimic sub 500.000 de euro.
1819 afișări
Imaginea articolului Clienţii medii n-au bani de apartamente noi, aşa că merg către imobilele vechi

Clienţii medii n-au bani de apartamente noi, aşa că merg către imobilele vechi

„Cei din clasă medie nu reuşesc să acceseze creditele de care au nevoie şi se îndreaptă către piaţa veche. În ceea ce priveşte piaţa nouă, cel mai mare număr de tranzacţii îl înregistrăm pe blocurile boutique şi pe construcţiile scumpe, de peste 500.000 de euro” a declarat Alexandru Rădulescu, managing partner SVN România/Credit & Financial Solutions, în cadrul emisiunii ZF Live.

Piaţa imobiliară se confruntă cu o problemă legată de oferta de apartamente disponibile, care a dirijat clienţii în două direcţii opuse.

Pe de o parte, clienţii cu venituri medii, nu pot accesa credite suficient de mari pentru achiziţia apartamentelor noi, ceea ce îi face să meargă către construcţii mai vechi.

Pe de alta, clienţii high-end, cu venituri mari sau foarte mari, se uită mai ales la proiecte de peste 500.000 de euro, a explicat Alexandru Rădulescu.

„Vedem cu siguranţă o descreştere în ofertă semnificativă. Oferta scade, iar scăderea abia a început. Mă aştept să-şi revină abia peste trei ani de acum încolo”a mai spus Alexandru Rădulescu la emisiunea ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business

Alexandru Rădulescu subliniază că scăderea ofertei va continua, şi că situaţia s-ar putea redresa într-un orizont de doi sau trei ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici