Clubul Gaia din Bucureşti riscă suspendarea activităţii pentru trei luni

Clubul Gaia riscă să se închidă pentru o perioadă de trei luni după ce inspectorii Gărzii Financiare au suprins angajaţii localului că nu eliberau bonuri fiscale, mai ales că instanţele au început să respingă contestaţiile cluburilor penalizate anterior, potrivit unor surse din piaţă.

1306 afișări
Imaginea articolului Clubul Gaia din Bucureşti riscă suspendarea activităţii pentru trei luni

Clubul Gaia din Bucureşti riscă suspendarea activităţii pentru trei luni (Imagine: Adrian Stoicoviciu/ Arhiva Publimedia)

Garda Financiară a început de anul trecut o acţiune de control a cluburilor şi restaurantelor din Bucureşti care presupune acţiuni de urmărire a barmanilor şi chelnerilor pentru a vedea dacă eliberează bonuri fiscale şi pentru confiscarea sumelor încasate fără respectarea acestei obligaţii.

Cluburi cu renume din Bucureşti, precum Bamboo, Barletto, El Grande Comandante, Irish Pub, Kultur Haus, La Muse sau M'Ora, au fost sancţionate pe rând de către inspectorii fiscului.

Toate localurile au atacat în instanţă deciziile Gărzii Financiare, pentru a obţine suspendarea sancţiunii de închidere temporară, pe o perioadă de trei luni.

În urmă cu două luni s-a înregistrat şi o primă pronunţare, în cazul Bamboo, unde Judecătoria Sector 2 a a respins acţiunea introdusă de Morgana Invest SRL, societate care deţine clubul. Aceasta poate ataca decizia cu recurs, iar în cazul unei hotărâri nefavorabile la Tribunalul Bucureşti, clubul va trebui închis pentru o perioadă de trei luni.

Pentru neemiterea bonului fiscal Garda Financiară aplică o amendă cuprinsă între 8.000-10.000 lei şi poate decide suspendarea activităţii pentru o perioadă de trei luni. În toate cazurile, Fiscul a confiscat sumele încasate şi găsite la momentul controalelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici