CNADNR a reziliat două contracte de deszăpezire încheiate cu Romstrade, firma lui Nelu Iordache

CNADNR a reziliat două contracte încheiate cu Romstrade, firmă deţinută de Nelu Iordache, pentru întreţinerea pe timp de iarnă a două loturi de drumuri deoarece nu au fost trimise utilajele în bazele de deszăpezire şi nu a fost asigurată cantitatea de material antiderapant necesară.

315 afișări
Imaginea articolului CNADNR a reziliat două contracte de deszăpezire încheiate cu Romstrade, firma lui Nelu Iordache

CNADNR a reziliat două contracte de deszăpezire încheiate cu Romstrade, firma lui Nelu Iordache (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că în data de 05.12.2012, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti a transmis înştiinţările de reziliere a următoarelor contracte: Întreţinere pe timp de iarnă 2012 – 2013, lot 6 SDN Ploieşti, semnat între CNADNR-SA – DRDP Bucureşti şi SC Romstrade SRL în data de 06.11.2012 şi Întreţinere pe timp de iarnă 2012 – 2013, lot 9 A2 (Bucureşti - Lehliu), semnat între CNADNR SA – DRDP Bucureşti şi SC Romstrade SRL în data de 06.11.2012", se arată într-un comunicat transmis de CNADNR.

Compania de Drumuri menţionează că decizia de transmitere a înştiinţărilor de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv nu au fost trimise în bazele de deszăpezire utilajele solicitate conform caietului de sarcini şi nu a fost asigurată cantitatea de material antiderapant conform necesarului şi graficului stabilit.

Până la momentul începerii unei noi proceduri de atribuire a acestor contracte, activitatea de deszăpezire va fi asigurată cu utilaje CNADNR şi utilaje închiriate de la firmele PA/CO International (lotul 6 SDN Ploieşti) şi Gecor (lotul 9 A2 Bucureşti – Lehliu).

CNADNR a transmis marţi Romstrade înştiinţările de reziliere pentru alte două contracte de modernizare a DN5 Bucureşti - Adunaţii Copăceni şi de construcţie a variantei de ocolire Caracal, după ce a anulat alte două contracte încheiate cu asocieri din care făcea parte Romstrade, pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad şi pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Printre motivele invocate s-au numărat progresul redus al lucrărilor şi nerespectarea termenelor asumate de constructor.

Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost reţinut sâmbătă de DNA într-un dosar în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani, şi a fost arestat preventiv, duminică, pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici