CNADNR şi Astaldi - Max Boegl au semnat contractul pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat cu consorţiul italiano-german Astaldi - Max Boegl contractul de 498,8 milioane lei fără TVA (116,4 milioane euro) pentru proiectarea şi construcţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, deschiderea traficului fiind programată pentru 2012.

1039 afișări
Imaginea articolului CNADNR şi Astaldi - Max Boegl au semnat contractul pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia

CNADNR şi Astaldi - Max Boegl au semnat contractul pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Proiectarea va dura trei luni, iar construcţia 12 luni. Perioada de garanţie a lucrărilor a fost stabilită pentru 48 de luni, a anunţat Compania de Drumuri, într-un comunicat.

Valoarea contractului este mai mică decât cea estimată, de 726,2 milioane lei fără TVA, iar faţă de contractul atribuit Colas, reziliat, suma este cu 60 de milioane de euro mai redusă, conform sursei citate.

"Totodată, termenul pentru proiectare şi execuţie a fost diminuat de la 24 la 15 luni, deschiderea traficului fiind astfel posibilă în cursul anului 2012. Lucrările executate de către noul antreprenor vor avea 4 ani de garanţie, faţă de 2 ani cât prevedea contractul anterior", se menţionează în comunicat.

Proiectul este finanţat din fonduri BEI şi Fonduri de Coeziune. Tronsonul de autostradă are o lungime de 20,49 kilometri.

La începutul lunii septembrie asocierea Astaldi - Max Boegl a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia.

Iniţial, contractul pentru segmentul Cernavodă-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, însă Ministerul Transporturilor a reziliat contractul în luna aprilie. Principalul motivul al rezilierii contractului a fost o solicitare a companiei Colas prin care cerea suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro întrucât traseul autostrăzii a fost schimbat.

Autostrada Soarelui este realizată pe tronsonul Bucureşti - Cernavodă. Lucrările pentru finalizarea autostrăzii au fost împărţite în două sectoare, respectiv Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa.

Asocierea Astaldi-Max Boegl a fost implicată în mai multe proiecte importante din România, printre acestea numărându-se Stadionul Naţional din cadrul complexului Lia Manoliu din Capitală. De asemenea, compania italiană Astaldi a participat la construcţia Pasajului Basarab din Bucureşti şi face parte din consorţiul care va realiza magistrala de metrou Râul Doamnei-Haşdeu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici