Coface estimează pentru acest an un curs de 4,5-4,55 lei/euro

Coface estimează pentru acest an un curs de 4,5-4,55 lei/euro, o presiune importantă venind din faptul că România va trebui să ramburseze în 2013 o parte din împrumuturile de la instituţiile financiare internaţionale.

167 afișări
Imaginea articolului Coface estimează pentru acest an un curs de 4,5-4,55 lei/euro

Coface estimează pentru acest an un curs de 4,5-4,55 lei/euro (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"Investiţiile străine, scăderea temperată a expunerii băncilor străine pe piaţa locală, vârful de rambursare a împrumuturilor de la instituţiilor financiare internaţionale, probabil 4,5 miliarde de euro în 2013 şi alte 4,5 miliarde de euro în 2014, vor pune presiune pe curs. Din acest motiv estimăm că în acest an cursul va fluctua între 4,5-4,55 lei pe un euro", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Constantin Coman, country manager Coface.

Totodată, compania estimează o inflaţie de 5% în primul semestru din 2013 şi de 4,3% la finele anului. Rata inflaţiei a fost la sfârşitului anului trecut de 4,95%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici