Comisia Europeană a primit din partea României cea de a doua cerere de plată, de 3,22 miliarde euro

Comisia Europeană a primit din partea României cea de a doua cerere de plată, în cuantum de 3,22 miliarde euro, în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, anunţă executivul european.

1339 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a primit din partea României cea de a doua cerere de plată, de 3,22 miliarde euro

Cea de a doua cerere de plată adresată de România se referă la 51 de etape şi ţinte care cuprind mai multe reforme şi investiţii din următoarele domenii: piaţa energiei electrice, eficienţa energetică a clădirilor, mobilitatea durabilă, digitalizarea, buna guvernanţă, gestionarea apei, turismul şi cultura, precum şi sănătatea, fiscalitatea şi pensiile, educaţia, justiţia şi combaterea corupţiei şi, în fine, sprijinul pentru sectorul privat.

Planul de redresare şi rezilienţă al României va primi finanţări în cuantum de 12,1 miliarde euro sub formă de granturi şi de 14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi. Ca şi pentru celelalte state membre, plăţile din cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă se bazează pe îndeplinirea cerinţelor de performanţă şi depind de punerea în aplicare de către România a investiţiilor şi a reformelor descrise în planul său de redresare şi rezilienţă.

În prezent, Comisia examinează cererea de plată, urmând să transmită evaluarea sa preliminară Comitetului economic şi financiar al Consiliului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici