Comisia Europeană alocă noi resurse pentru tranziţia energetică. România primeşte 288 milioane de euro

  • Comisia Europeană a făcut, joi, către România, dar şi către alte 8 ţări, plăţi reprezentând prefinanţare din fondurile alocate REPowerEU.
  • România primeşte 288 milioane de euro.
699 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană alocă noi resurse pentru tranziţia energetică. România primeşte 288 milioane de euro

288 milioane de euro vin către România sub formă de sprijin financiar nerambursabil, iar această prefinanţare va contribui la accelerarea punerii în aplicare a măsurilor-cheie, investiţii şi reforme incluse în noul capitol REPowerEU.

„Această sumă, care va fi încasată de România în câteva zile, reprezintă o confirmare a eforturilor noastre constante de a construi o Românie mai modernă, mai curată şi aliniată la standardele contemporane. Asta înseamnă, evident, şi o Românie capabilă să răspundă rapid noilor provocări globale, iar cu sprijinul prefinanţării din partea Comisiei Europene, vom accelera punerea în aplicare a investiţiilor cheie din RePowerEU”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Astfel, se va finanţa realizarea obiectivelor legate de economisirea energiei, producţia de energie curată şi de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie, cu scopul de a face Europa independentă de combustibilii fosili în urma invaziei Rusiei în Ucraina. 

Plata de joi a fost efectuată în contextul aprobării de către Consiliul Uniunii Europene a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă revizuit al României, care include o nouă componentă REPowerEU, dar şi ca urmare a semnării actului adiţional la acordul de contribuţie financiară.  

Prefinanţarea reprezintă 20% din fondurile alocate suplimentar pentru finanţarea noilor capitole REPowerEU aferente statelor membre.

Noul capitol REPowerEU cuprinde două noi reforme şi şapte investiţii care se axează pe accelerarea producerii de energie verde, pe creşterea eficienţei energetice a clădirilor şi pe recalificarea şi perfecţionarea forţei de muncă în domeniul generării de energie verde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici