Comisiile pentru agricultură vor suplimentarea bugetului ministerului

Reprezentanţii comisiilor parlamentare pentru agricultură susţin că bugetul Ministerului Agriculturii este insuficient şi intenţionează să ceară suplimentarea cu 2,1 miliarde lei, o sumă de 500 milioane lei urmând să fie cedată, potrivit acestora, de către Ministerul Dezvoltării şi Turismului.

16 afișări
Imaginea articolului Comisiile pentru agricultură vor suplimentarea bugetului ministerului

Comisiile pentru agricultură vor suplimentarea bugetului ministerului (Imagine din arhivă; Călin Cosmaiuc/Mediafax Foto)

"Bugetul pe 2010 este tot atât de slab ca în 2009. Cu acest buget vom avea drept consecinţă o creştere a preţurilor la raft. Cu cât? Cu cât nu primesc agricultorii. Cu 30% sau peste", a afirmat deputatul PSD Victor Surdu, în cadrul dezbaterilor comisiilor parlamentare privind bugetul pentru acest an.

El a adăugat că, dacă va rămâne la valoarea propusă, de 9,87 miliarde lei, bugetul Ministerului Agriculturii "va îngroşa" numărul firmelor care vor intra în faliment.

Surdu a mai spus că Ministerul Agriculturii are nevoie de o suplimentare de buget cu minim 2,1 miliarde lei, pentru a putea supravieţui.

Această sumă de suplimentare a bugetului a fost susţinută de mai mulţi reprezentanţi ai celor două comisii, printre care senatorul PDL Orest Onofrei şi deputatul PSD Culiţă Tărâţă.

"Doamna Udrea a lansat ideea că poate oferi din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului 500 milioane lei pentru Ministerul Agriculturii. Acelaşi lucru a fost susţinut şi de Valeriu Tabără, care a adăugat că va trebui ca membrii comisiilor să ia legătura cu Elena Udrea pentru a le reconfirma această intenţie", a spus Surdu.

Ulterior, Tabără, deputat PDL, a afirmat că a discutat cu Udrea despre intenţia de a ceda din buget, iar aceasta a afirmat: "Bineînţeles că am spus-o în glumă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici