Compania Airbus anunţă că va renunţa la investiţiile din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord

Airbus a declarat că ar putea fi nevoit să renunţe la investiţiile din Regatul Unit, în cazul unui Brexit fără acord, dând o replică celor care susţineau că producătorul aeronautic nu va abandona Marea Britanie.

293 afișări
Imaginea articolului Compania Airbus anunţă că va renunţa la investiţiile din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord

Airbus anunţă că va renunţa la investiţiile din Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord

"În cazul unui Brexit fără acord vom lua, la Airbus, decizii foarte dăunătoare pentru Marea Britanie", a spus Tom Enders, directorul general al companiei, care a recomandat cetăţenilor să nu-i ia în seamă pe „nebunii” care susţin Brexit şi care spun că, din cauza uzinelor mari pe care compania le are în regat nu va pleca.

Comentariile au fost făcute într-un mesaj video, vine pe fondul celui mai nefavorabil scenariu pentru Brexit.

Airbus, cu sediul în Toulouse, Franţa, are 14.000 de angajaţi în Regatul Unit şi susţine încă 110.000, spune Enders în filmull postat joi. Compania are uzine în Filton, în sud-vestul Angliei şi în Ţara Galilor, unde produce aripi.

"Este o ruşine că la mai mult de doi ani după referendum, mediul de afaceri nu poate face planuri pentru viitor", a spus Enders. "Dacă sunteţi într-adevăr siguri că Brexit este bun pentru Marea Britanie, adunaţi-vă şi întocmiţi un acord de retragere pragmatic".

Multe companii financiare se mută din Londra, o schimbare care se poate dovedi ireversibilă. Cinci dintre cele mai mari bănci intenţionează să transfere active de 750 de miliarde de euro către Frankfurt.

"Nu faceţi greşeli, există destule ţări care ar dori să construiască aripi pentru avioanele Airbus", a spus Enders.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici