Compania Alrosa a extras cel mai mare diamant din Rusia din ultimul deceniu

Gigantul rus Alrosa PJSC a declarat că a extras un diamant de 390,7 carate, fiind cel mai mare diamant găsit în Rusia în ultimul deceniu.

1855 afișări
Imaginea articolului Compania Alrosa a extras cel mai mare diamant din Rusia din ultimul deceniu

Compania, care se află sub incidenţa sancţiunilor legate de invazia rusă în Ucraina, a găsit diamantul în mina Mayat din Yakutia. Piatra are o formă nestandardizată şi este mărginită de un halo galben-maroniu, a precizat duminică compania într-un comunicat. Este cel mai mare diamant de calitate gemă extras din Rusia din 2013 încoace.

"O combinaţie de masă, formă şi culoare face ca piatra să fie unică", a precizat Alrosa, potrivit Bloomberg.

Alrosa, controlată de stat, care produce aproximativ aceeaşi cantitate de pietre preţioase ca liderul industriei De Beers, s-a concentrat în ultimii ani pe tăierea şi comercializarea celor mai mari pietre preţioase ale sale în casele de licitaţii internaţionale, inclusiv Christie's. Sancţiunile impuse de ţări precum SUA şi Marea Britanie, care interzic importul de diamante ruseşti de calitate gemă, ar putea împiedica vânzarea pietrei recent găsite.

Încercările de a opri vânzarea pietrelor preţioase ruseşti în Europa au întâmpinat rezistenţă din partea naţiunilor importatoare, cum ar fi Belgia, care susţin că acest lucru nu ar face decât să mute comerţul în altă parte. Dar există tot mai multe speculaţii conform cărora Grupul G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA) şi UE vor anunţa noi restricţii în această lună.

Vânzările Alrosa au fost afectate după ce au fost anunţate pentru prima dată sancţiunile americane, dar şi-au revenit prin reorientarea volumelor către Asia, în principal către India.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici