Compania energetică naţională va fi desfiinţată prin OUG

Ministerul Economiei va elabora un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru anularea actului normativ prin care fostul Guvern a decis, anul trecut, înfiinaţarea companiei energetice naţionale, a declarat Tudor Şerban, secretar de stat în minister.

28 afișări
Imaginea articolului Compania energetică naţională va fi desfiinţată prin OUG

Compania energetică naţională va fi desfiinţată prin OUG

Compania energetică naţională urma să cuprindă Electrica, Hidroelectrica şi complexele energetice Rovinari şi Turceni.

"Săptămâna aceasta sau cealaltă vom introduce în Guvern o ordonanţă de urgenţă pentru anularea celei de înfiinţare a acestei companii. Fiecare din societăţile care o compuneau vor rămâne la Ministerul Economiei, dar independente", a declarat Şerban, confirmând infomaţiile publicate de MEDIAFAX privind renunţarea la acest proiect.

Potrivit unor surse din Miisterul Economiei, niciunul dintre cele două partide aflate la guvernare, PSD şi PDL, nu susţine formarea companiei energetice, care urma să includă activităţile de producţie, distribuţie şi furnizare a electricităţii.

Fostul guvern a decis, la începutul lunii octombrie 2008, prin ordonanţă de urgenţă, să înfiinţeze compania energetică, dar actul normativ nu şi-a produs efectele. În acest proiect, Electrica urma să preia pachetele majoritare de acţiuni la celalate societăţi din structura companiei energetice, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Citeşte şi

Videanu a a primit avizul comisiilor pentru portofoliul Economiei

Guvernul a decis înfiinţarea companiei energetice naţionale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici