Companiile din top 10 din producţia de hârtie încep să resimtă furtunile din economie

Pehart Tec Grup a rămas lider al pieţei de celuloză şi hârtie după cifra de afaceri obţinută în 2021, când a înregistrat un rezultat de 512 milioane de lei, în scădere cu 6% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

300 afișări
Imaginea articolului Companiile din top 10 din producţia de hârtie încep să resimtă furtunile din economie

Companiile din top 10 din producţia de hârtie încep să resimtă furtunile din economie

„Contextul general marcat de insta­bilitate, fie că vorbim de criza energetică, fie de cea de scuritate, a condus la o volatilitate a mediului macroeconomic. Inflaţia existentă pe piaţa materiilor prime şi a energiei (electricitate şi gaz) este o provocare pentru toţi agenţii economici. Strategia noastră însă este de a continua investiţiile, nu să le oprim, deşi, ca niciodată, anul acesta am revizuit unele bugete în contextul provocator al inflaţiei şi al crizei energetice. Avem planuri de diversifi­care a portofoliului nostru, planuri de investiţii atât în linii de producţie, cât şi în capacitatea de stocare“, spun reprezentanţii Pehart Tec Grup.

Sofidel este o altă companie din piaţa de celuloză şi hârtie care a resimţit efectele pandemiei şi şi-a comprimat businessul în 2021, cobo­rând de la 274 la 269 de milioane de lei.

În schimb, un salt considerabil a făcut Ambro, una dintre com­paniile deţinute de grupul francez Rossmann. Ambro a ajuns astfel la 507 milioane de lei cifră de afaceri în 2021, după o creştere de 57% care a propulsat compania pe locul al doilea în clasament.

Scumpirile nu au ocolit piaţa celulozei şi a hârtiei, care, la fel ca piaţa materialelor de construcţii, a ajuns la un moment dat în situaţia în care companiile nu au mai putut găsi materie primă disponibilă nici măcar la preţuri ridicate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici