Companiile MOL şi Agip au făcut schimb de benzinării în Austria şi România

Grupul ungar MOL a vândut către Agip, subsidiara grupului italian ENI, zece benzinării pe care le operează în România şi a achiziţionat de la Agip 26 de staţii în Austria, printr-un acord privind optimizarea activităţilor pe piaţa distribuţiei de carburanţi.

295 afișări
Imaginea articolului Companiile MOL şi Agip au făcut schimb de benzinării în Austria şi România

Companiile MOL şi Agip au făcut schimb de benzinării în Austria şi România (Imagine: Mediafax Foto)

"În ambele ţări, scopul acestei tranzacţii este optimizarea prezenţei pe piaţă şi atingerea obiectivelor de dezvoltare pentru ambele companii", se arată într-un comunicat al MOL.

În urma acestei tranzacţii, grupul MOL va deţine 73 de benzinării în Austria şi 121 de unităţi în România, în timp ce Agip va opera 158 de staţii în Austria şi 37 în România.

Vânzările de combustibil ale MOL în România au urcat cu 2% în primele nouă luni ale anului, însă cota de piaţă a coborât la 10,8%, de la 12,8% anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici