Companiile petroliere sunt pe plus. Exxon anunţă o creştere a profitului de 5,5 miliarde de dolari din divizia de rafinare

Profiturile Exxon Mobil Corp. din al doilea trimestru din domeniul rafinării au crescut cu până la 5,5 miliarde de dolari, ceea ce indică un sezon de profituri excepţionale pentru sectorul de producţie de carburanţi.

203 afișări
Imaginea articolului Companiile petroliere sunt pe plus. Exxon anunţă o creştere a profitului de 5,5 miliarde de dolari din divizia de rafinare

Marjele tot mai largi au adăugat până la 4,6 miliarde de dolari în timpul trimestrului, în timp ce valoarea derivatelor nedecontate a adus până la 900 de milioane de dolari în plus, a declarat vineri compania cu sediul în Irving, Texas, într-un document de reglementare.

Exxon are cea mai mare amprentă de rafinare dintre marile companii petroliere, într-o perioadă de creştere a marjelor şi de creştere a cererii de benzină şi motorină. Lumea a pierdut aproximativ 3 milioane de barili din capacitatea zilnică de rafinare atunci când pandemia Covid-19 a redus consumul, iar aprovizionarea cu combustibil a fost şi mai mult tensionată de controalele la export ale Chinei şi de sancţiunile impuse Rusiei.

Între timp, preţurile foarte mari la pompă intensifică tendinţele inflaţioniste mai largi şi sporesc presiunea asupra liderilor politici pentru a-i proteja pe consumatori. Preşedintele american Joe Biden a criticat luna trecută Exxon, acuzând compania că face "mai mulţi bani decât Dumnezeu".

"Datele privind cererea de înaltă frecvenţă pe care le vedem arată puţine semne că consumatorii nu sunt dispuşi să plătească", scrie într-o notă Alastair Syme, analist la Citigroup Inc. "Acest lucru face ca preţurile ridicate ale produselor/marjele de rafinare să rămână pentru o perioadă de timp", cel puţin până în prima jumătate a anului viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici