Companiile se luptă cu lipsa avioanelor, în timp ce la vară ar putea fi un număr record de călători

  • Marile companii aeriene se confruntă cu lipsa avioanelor din cauza problemelor de producţie de la Boeing.
  • Asta în timp ce la vară s-ar putea înregistra un număr record de călători.
161 afișări
Imaginea articolului Companiile se luptă cu lipsa avioanelor, în timp ce la vară ar putea fi un număr record de călători

Companiile se luptă cu lipsa avioanelor, în timp ce la vară ar putea fi un număr record de călători

Industria se confruntă cu o criză, cererea de călătorii putând să depăşească nivelul dinaintea pandemiei. Cererea creşte foarte mult în timp ce livrările de avioane noi scad brusc din cauza problemelor de producţie de la Boeing.

Transportatorii vor primi anul acesta cu 19% mai puţine avioane decât se aşteptau din cauza problemelor de producţie, a declarat Martha Neubauer, asociat senior la AeroDynamic Advisory, potrivit Reuters.

În acelaşi timp, numărul de călători la nivel global ar putea să atingă un nivel istoric de 4,7 miliarde de persoane. Precedentul record a fost de 4,5 miliarde călători în 2019.

Transportatorii aerieni alocă miliarde de dolari pentru reparaţii ale avioanelor vechi. Acestea sunt mai puţin eficiente din punct de vedere al consumului de combustibilul. În plus, proprietarii plătesc mai mult pentru asigurarea aparatelor de zbor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici