Concurenţă pentru Kindle Fire şi iPad: Google va prezenta propria tabletă. Ce preţuri va avea dispozitivul

Google va prezenta în următoarele zile, la San Francisco, o tabletă dezvoltată împreună cu grupul taiwanez Asustek (Asus), cu preţuri pornind de la 200 de dolari, care plasează produsul în concurenţă directă cu Kindle Fire de la Amazon.

321 afișări
Imaginea articolului Concurenţă pentru Kindle Fire şi iPad: Google va prezenta propria tabletă. Ce preţuri va avea dispozitivul

Concurenţă pentru Kindle Fire şi iPad: Google va prezenta propria tabletă. Ce preţuri va avea dispozitivul (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Display-ul va avea diagonala de 7 inci şi va rula o nouă versiune a sistemului de operare Android, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Tableta din gama Nexus nu va concura direct cu iPad-ul celor de la Apple, care deşi se încadrează într-o categorie superioară de preţ domină autoritar piaţa, cu o cotă de piaţă estimată de Gartner la 61% în acest an.

Google încearcă să găsească o intrare pe piaţa tabletelor, care s-ar putea dubla ca volum în acest an, la 118,9 milioane unităţi vândute, potrivit estimărilor Gartner.

Deşi sistemul de operare Android a ocupat peste 50% din piaţa smartphone-urilor, tabletele cu softul Google au mai puţin de jumătate din cota iPad pe segmentul tabletelor, care se va aglomera în această toamnă cu un nou jucător care se anunţă redutabil - tableta Surface a Microsoft, bazată pe Windows 8.

"Piaţa tabletelor este o mare problemă pentru Google în acest moment. Au nevoie de un produs competitiv cu iPad", comentează pentru Bloomberg un analist american.

Totuşi, preţul de referinţă de 199 de dolari pentru cel mai slab dotat model al tabletei Google nu plasează produsul în concurenţă directă cu iPad, a cărei ultimă versiune porneşte de la 499 de dolari. Segmentul de piaţă apropiat cotei 200 de dolari este dominat de Kindle Fire de la Amazon.com, care rulează o versiune puternic modificată a Android.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Google şi Asus au refuzat să comenteze informaţiile.

Pe piaţă există deja tablete Android, de la producători precum Samsung, HTC sau Motorola Mobility, companie cumpărată recent de Google pentru 12,5 miliarde de dolari. Google încearcă însă să monetizeze brandul Nexus şi pe nişa tabletelor şi se pare că a ales să pornească de la un model ieftin, încercând să atragă clienţii cu ultima versiune a Android la un preţ avantajos.

Firma de cercetare Gartner estimează că iPad va rămâne tableta dominantă până în 2016, deşi va pierde treptat din cota de piaţă. În prezent, tableta Apple are peste 60% din piaţă, cotă care va scădea la 46% în 2016, potrivit Gartner. Între timp, cota de piaţă a Android ar putea creşte la 37%, de la 32% în prezent.

Microsoft pleacă de la 0% pe piaţa tabletelor în 2011 şi ar putea ajugne la 12% până în 2016, potrivit proiecţiilor Gartner, care sunt însă mai vechi şi nu au luat în calcul tableta Surface, prezentată săptămâna trecută de compania din Redmond.

Microsoft a ales să intre în concurenţă directă cu iPad, zvonurile indicând că tableta Surface va avea preţuri comparabile cu cele ale produsului rival de la Apple. Surface va apărea pe piaţă în a doua parte a anului, odată cu sistemul de operare Windows 8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici