Concurenţă pentru McDonald's în China: Gigantul care vrea să deschidă 1.000 de restaurante

Gigantul fast-food american Burger King a anunţat că va deschide 1.000 de restaurante în China pe parcursul următorilor 5-7 ani, reţeaua locală a grupului însumând în prezent doar 63 de unităţi.

307 afișări
Imaginea articolului Concurenţă pentru McDonald's în China: Gigantul care vrea să deschidă 1.000 de restaurante

Concurenţă pentru McDonald's în China: Gigantul care vrea să deschidă 1.000 de restaurante (Imagine: Shutterstock)

Rivalul McDonald's deţine în China circa 1.400 de restaurante, potrivit BBC.

Anunţul Burger King vine după ce grupul a semnat un acord pentru o companie mixtă cu familia Kurdoglu, cel mai mare francizor de restaurante sub brandul grupului, şi firma de investiţii Cartesian Capital.

Alte reţele fast-food intenţionează, de asemenea, să profite de dezvoltarea rapidă a clasei de mijloc din China.

În aprilie, Burger King a anunţat planuri pentru relistarea la bursa din New York, după ce fondul de investiţii 3G Capital a vândut un pachet de 29% din acţiuni pentru 1,4 miliarde de dolari unei companii britanice. 3G Capital, care a cumpărat Burger King în 2010 pentru 3,26 miliarde de dolari, deţine încă 71% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici