Condiţiile economice din SUA se vor îmbunătăţi începând cu finele anului 2009

Condiţiile economice din Statele Unite se vor îmbunătăţi începând cu sfârşitul acestui an, a declarat, duminică, preşedintele băncii centrale a Elveţiei, Jean-Pierre Roth, pentru ziarul SonntagsBlick.

11 afișări
Imaginea articolului Condiţiile economice din SUA se vor îmbunătăţi începând cu finele anului 2009

Condiţiile economice din SUA se vor îmbunătăţi începând cu finele anului 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Recuperarea (economiei globale) va veni, ca întotdeauna, din Statele Unite. Mă aştept să vedem o îmbunătăţire înainte de finalul acestui an. În 2010 se va înregistra o revigorare şi în Europa şi Elveţia", a declarat Roth într-un interviu pentru publicaţia elveţiană.

Banca centrală estimează că economia elveţiană se va contracta cu 0,5-1% în acest an, probabil cea mai severă recesiune din ultimii 27 de ani.

În 1982, Produsul Intern Brut al Elveţiei a scăzut cu 1,3%.

Roth s-a arătat optimist cu privire la situaţia economiei elveţiene, stabilă şi solidă, datorită faptului că nu este dependentă de credit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici