Conducerea Nokia România va fi preluată de şeful operaţiunilor grupului finlandez în Ungaria

Conducerea Nokia România va fi preluată, de la 1 ianuarie, de către şeful Nokia Ungaria, Marcus Störkel, care îl va înlocui pe Răzvan Petrescu, acesta încheindu-şi mandatul de trei ani în funcţia respectivă.

233 afișări
Imaginea articolului Conducerea Nokia România va fi preluată de şeful operaţiunilor grupului finlandez în Ungaria

Conducerea Nokia România va fi preluată de şeful operaţiunilor grupului finlandez în Ungaria (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Marcus Störkel este noul director general al Nokia România şi va coordona activităţile echipei locale, precum şi relaţiile cu partenerii locali pentru România şi Ungaria, începând cu 1 ianuarie 2012", se arată într-un comunicat al subsidiarei locale a grupului finlandez.

Störkel lucrează de 15 ani în cadrul Nokia şi este licenţiat al Universităţii Giessen din Germania, cu specializarea în management internaţional, marketing şi control.

În ultimii ani el a avut responsabilităţi regionale, la nivelul zonei central est europene, pe poziţiile de marketing şi respectiv sales manager, iar în 2009 a devenit directorul general al Nokia Ungaria.

"Am urmărit îndeaproape evoluţiile pieţei din România ca parte a atribuţiilor mele regionale, iar obiectivul meu este să contribui la materializarea oportunităţilor pe care le oferă această piaţă şi pasiunea pentru tehnologie a românilor. Studiile de piaţă arată că utilizatorii români caută soluţii pentru a fi mai eficienţi în comunicare şi de a fi în permanent contact cu familia, prietenii, subiectele care îi interesează", a afirmat Störkel.

Nokia este unul dintre cei mai mari producători mondiali de telefoane mobile.

Grupul a anunţat în septembrie că va închide fabrica de telefoane mobile de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii sunt derulate până la finele anului, iar 2.200 de angajaţi îşi pierd locurile de muncă.

Nokia a început producţia la Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici