Conferinţa donatorilor a generat angajamente de 6,15 miliarde de euro pentru reconstrucţia Ucrainei

Conferinţa internaţională a donatorilor pentru Ucraina, organizată joi la Varşovia, a generat angajamente de 6,5 miliarde de dolari (6,15 miliarde de euro) din partea comunităţii internaţionale, anunţă premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

350 afișări
Imaginea articolului Conferinţa donatorilor a generat angajamente de 6,15 miliarde de euro pentru reconstrucţia Ucrainei

Conferinţa donatorilor a generat angajamente de 6,15 miliarde de euro pentru reconstrucţia Ucrainei

"Suntem alături de cetăţenii ucraineni. Vom ajuta la reconstrucţia ţării, a economiei, a caselor, şcolilor, spitalelor, companiilor, pentru un viitor prosper al unei Ucraine care să aibă securitate. Nu este vorba doar de o viziune teoretică asupra viitorului, reconstrucţia începe astăzi", a declarat Mateusz Morawiecki, citat de cotidianul Le Monde.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a propus joi, cu ocazia Conferinţei la nivel înalt a donatorilor, elaborarea de Uniunea Europeană a unui plan pentru reconstrucţia Ucrainei post-conflict, după modelul fostului Plan Marshall, aplicat de SUA în Europa după al II-lea Război Mondial.

"Vrem să exprimăm întreaga noastră solidaritate cu Ucraina, vrem să fim concreţi, vrem să fim operaţionali, iar această reuniune şi deciziile pe care le vom lua astăzi pot fi şi, în opinia mea, trebuie să fie, punctul de pornire pentru un Plan Marshall european destinat Ucrainei, ceea ce înseamnă că vom ajuta Ucraina, vom ajuta autorităţile, vom ajuta poporul ucrainean. "Necesităţile umanitare sunt enorme. De asemenea, este important să le furnizăm lichidităţi autorităţilor ucrainene, este la fel de important să pregătim şi să acţionăm în sensul reconstrucţiei ţării", a declarat Charles Michel, potrivit cotidianului Le Figaro.

Conferinţa internaţională la nivel înalt a donatorilor pentru Ucraina, aflată în curs la Varşovia, a fost organizată de premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, împreună cu cel al Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene. Conferinţa şi-a propus să mobilizeze angajamente "substanţiale" pentru a susţine acţiunile umanitare ale Naţiunilor Unite în Ucraina şi pentru a ajuta Kievul să gestioneze problemele economice cauzate de războiul cu Rusia, potrivit Guvernului polonez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
conferinţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici