CONFERINŢĂ MEDIAFAX - ANPC a aplicat anul trecut amenzi de opt milioane lei pentru nereguli privind preţurile produselor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat anul trecut amenzi de opt milioane de lei pentru nereguli privind preţurile produselor, iar aproape o treime din cele peste 51.000 de reclamaţii primite în 2011 de autoritate au vizat marile reţele de magazine.

117 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ MEDIAFAX - ANPC a aplicat anul trecut amenzi de opt milioane lei pentru nereguli privind preţurile produselor

CONFERINŢĂ MEDIAFAX - ANPC a aplicat anul trecut amenzi de opt milioane lei pentru nereguli privind preţurile produselor (Imagine: Shutterstock)

Astfel, circa 30% din reclamaţii au făcut referire la activităţile din marile reţele de magazine, alimentare sau nealimentare.

În peste 7.000 de cazuri măsurile de sancţionare au vizat preţurile de raft, printre situaţiile întâlnite fiind lipsa afişării acestora, diferenţe dintre preţul la raft şi cel de la casă sau nerespectarea promoţiilor, a declarat miercuri preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, la seminarul Mediafax Talks About Competition.

Şeful ANPC a arătat că sancţiunile pentru aceste practici incorecte pot merge până la oprirea activităţii, pe o perioadă determinată.

Anul trecut, ANPC a dat amenzi de peste opt milioane lei numai pe practici legate de preţurile afişate sau neafişate la raft de comercianţi, a spus Cerbulescu.

"Consumatorul român îşi cunoaşte drepturile şi trebuie respectat. El a ieşit în afară, a văzut ce se întâmplă în exteriorul ţării şi vrea aceleaşi drepturi", a arătat el.

Şeful ANPC a afirmat că, deşi consumatorul român se îndreaptă către reţelele de retail pentru produse de calitate, în multe cazuri nu găseşte aceste articole şi renunţă la achiziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici