CONFERINŢA MEDIAFAX - ANT a început controale în hotelurile, pensiunile şi restaurantele din Braşov şi Prahova

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a început controale în structurile de cazare şi restaurantele din Braşov şi Prahova, unde sunt aşteptaţi mulţi turişti de Crăciun şi Revelion, a declarat preşedintele autorităţii, Răzvan Filipescu, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Brewing and Hospitality.

192 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - ANT a început controale în hotelurile, pensiunile şi restaurantele din Braşov şi Prahova

Razvan Filipescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

În ultimele luni, ANT a făcut aproximativ 600 de controale, iar în urma verificărilor au fost retrase 15 licenţe de turism şi opt certificate de clasificare. Totodată, au fost aplicate 130 de amenzi contravenţionale în valoare totală de aproximativ trei milioane de lei.

Tot în ultimele luni au fost verificate 436 de unităţi de cazare, 435 de unităţi de alimentaţie publică şi 159 de agenţii de turism.

În paralel, inspectorii ANT verifică şi dau avize de funcţionare provizorie pentru noile structuri de cazare.

"Au fost întocmite aproximativ 1.000 de certificate de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică. De asemenea, au fost eliberate peste 900 de autorizaţii provizorii de funcţionare pentru structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică", a mai spus Filipescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici