CONFERINŢA MEDIAFAX - Consilier al premierului: Informatizarea instituţiilor nu a fost gândită pentru viitor. Componente hardware învechite

Proiectele de informatizare a instituţiilor statului au fost gândite pentru situaţii din trecut, nu pentru cele din viitor, aceasta fiind una din cauzele eşecului din acest domeniu, a declarat Radu Puchiu, consilier al premierului, prezent la conferinţa "Mediafax Talks about Mobile Banking".

223 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Consilier al premierului: Informatizarea instituţiilor nu a fost gândită pentru viitor. Componente hardware învechite

CONFERINŢA MEDIAFAX: Informatizarea instituţiilor nu a fost gândită pentru viitor. Componente hardware învechite -oficial

"O altă cauză, una obiectivă de altfel, este reprezentată de achiziţia echipamentelor IT şi de modul cum se gândeşte proiectul. De cele mai multe ori, prima etapă a proiectului o constituie achiziţia componentelor hardware şi, în următorii 2-3 ani, se dezvoltă aplicaţiile software, care vor rula pe componente hardware învechite", a spus Puchiu, care conduce totodată Departamentul de Servicii Online şi Design al Guvernului.

El a adăugat că, pe lângă aceste cauze obiective, proiectele de informatizare al instituţiilor de stat au fost "gândite pentru situaţii din trecut şi nu pentru viitor".

"Practic, aceste proiecte nu sunt anticipative", a spus Puchiu.

El a afirmat că în direcţia informatizării statului "lucrurile au început să se mişte" şi că vor fi noutăţi în perioada următoare.

"Spre exemplu, recent a fost aprobat un act normativ cu privire la înfiinţarea unui comitet la nivelul Ministerului pentru Societatea Informaţională care va avea ca obiectiv creşterea interoperabilităţii sistemelor informatice ale diverselor instituţii ale statului. De asemenea, vor fi noutăţi în direcţia proiectul privind posibilitatea ca firmele să aibă un cont unic la ANAF pentru plata tuturor impozitelor şi taxelor", a mai spus Puchiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici