CONFERINŢA MEDIAFAX - Daniel Constantin: Soluţiile găsite de UE la embargoul impus de Rusia nu sunt satisfăcătoare

Soluţiile găsite de Uniunea Europeană pentru susţinerea ţărilor afectate de emargoul impus de Rusia pentru importul de produse alimentare nu sunt satisfăcătoare pentru România, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

537 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Daniel Constantin: Soluţiile găsite de UE la embargoul impus de Rusia nu sunt satisfăcătoare

Daniel Constantin (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Se pregătesc produse la preţuri mult mai mici să vină către pieţe mari. Iar România este o piaţă mare. Cred că soluţiile care s-au găsit de această dată la nivel european nu sunt satisfăcătoare nici pentru piaţa noastră, nici pentru alte pieţe", a spus ministrul.

El a afirmat că România nu exporta masiv în Rusia, deci nu a fost afectată direct.

"Dar indirect, prin faptul că astfel de produse ar putea să vină pe piaţa românească la preţuri de dumping, am putea fi afectaţi major", a mai spus Constantin.

Acesta a adăugat că măsura de 125 de milioane de euro propusă de Comisia Europeană pentru sprijinirea sectorului de legume-fructe a ajutat mai mult Polonia.

"Vrem să ajutăm Polonia, dar ce facem cu celelalte state. Din câte am înţeles, 85% din sume au mers către producătorii din Polonia. Noi vom face tot posibilul ca într-o formă sau alta, produsele care sunt în exces pe alte pieţe, să nu ajungă la preţuri foarte mici în România. Soluţii europene, dar şi soluţii naţionale pe care le vom căuta în perioada următoare pentru a proteja producătorii", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici