Video CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Fuia: România nu va putea cere mulţi bani UE pentru 2014-2020 dacă nu atrage fondurile disponibile

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat vineri la seminarul Mediafax Talks about Agriculture că dacă România nu va absorbi toţi banii europeni disponibili în prezent pentru acest domeniu va fi foarte greu să ceară Comisiei Europene sume consistente pentru viitorul pachet, 2014-2020.

362 afișări

"Avem sume foarte mari alocate de Comisia Europeană şi dacă nu vom fi capabili să le absorbim în totalitate ne va fi foarte greu pe noul pachet agricol, 2014-2020, să cerem sume consistente. Vor spune că vrem să le luăm dar nu suntem în stare să le folosim", a spus Fuia.

El a afirmat că Ministerul Agriculturii are o rată de absorbţie de peste 40% la fondurile europene.

"Dacă privim la nivel de Guvern, e o rată bună, dar dacă privim la nivel european suntem în continuare pe unul din ultimele locuri", a spus Fuia.

El a mai arătat că în acest an instituţia pe care o conduce şi-a propus să absoarbă 2,5 miliarde de euro, din care a atras deja peste un miliard de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici