CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministerul Agriculturii ar putea cere încă o derogare privind procesarea de lapte neconform. Producătorii români nu doresc o nouă derogare

Ministerul Agriculturii ar putea cere o nouă derogare privind procesarea de lapte neconform, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture, ministrul de resort, Daniel Constantin.

272 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Ministerul Agriculturii ar putea cere încă o derogare privind procesarea de lapte neconform. Producătorii români nu doresc o nouă derogare

Preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru procesarea laptelui neconform România a avut trei derogări, iar ultima expiră la 1 ianuarie 2014. Suntem în curs de analiză dacă facem o nouă solicitare. Nu avem siguranţa că va fi aprobată, deregările de până acum au fost pentru a oferi un timp fermierilor pentru a se adapta la noile condiţii", a spus Constantin.

El a mai spus că în prezent 10% din laptele din România nu respectă standardele europene.

România nu are nevoie de o nouă derogare pentru procesarea laptelui neconform - patronat

Producătorii români nu doresc o nouă derogare pentru procesarea laptelui neconform, deoarece majoritatea au investit deja în modernizarea şi igienizarea fermelor, şi o nouă cerere ar fi ca "o palmă" pentru România, a declarat joi Dorin Cojocaru, preşedintele asociaţiei patronale din industrie.

"În discuţiile de la Ministerul Agriculturii, niciun procesator nu a spus că ar dori o nouă derogare de la laptele neconform. Toţi au spus că au făcut investiţii, au luat fonduri europene pentru igienizarea şi modernizarea fermelor. Mă miră că domnul ministru (ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, n.r.) spune că va cere o nouă derogare. De ce să cerem o derogare? Cine doreşte o derogare? ANSVA spune că sănătatea românilor nu se negociază", a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

El a arătat că o nouă derogare înseamnă "să dai o palmă României", industriei de pe piaţa locală, iar astfel de afirmaţii sunt iresponsabile.

Cojocaru a vorbit şi despre eliminarea cotei de lapte din anul 2015, menţionând că fermierii români se vor confrunta cu probleme după acestă dată, mai ales din cauza creşterii competitivităţii, însă a adăugat că atâta timp cât statul va asigura un mediu de afaceri sănătos, iar competiţia în UE este corectă, firmele rşti vor reuşi să fie competitive şi după 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici