CONFERINŢA MEDIAFAX Talks about SME's - Vasilescu: La vârful multor bănci e o proastă judecată, dar BNR nu e minister, nu poate cere credite

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat că decizia de stopare a creditării adoptată la nivel de vârf în multe bănci pe motiv de criză, insolvenţe sau management prost reprezintă "o judecată greşită",dar banca centrală nu este minister şi nu poate le poate spune ce să finanţeze.

287 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX Talks about SME's - Vasilescu: La vârful multor bănci e o proastă judecată, dar BNR nu e minister, nu poate cere credite

CONFERINŢA MEDIAFAX Talks about SME's - Vasilescu: La vârful multor bănci e o proastă judecată, dar BNR nu e minister, nu poate cere credite (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"IMM-urile vor finanţare de la bănci, băncile se uită la multe lucruri, unele subiective, altele obiective, unele drepte, altele nedrepte. Poate că nu în toate băncile, dar în multe din păcate, de la vârf de acolo se spune că e criză, unele firme sunt în insolvenţă, unele nu lucrează bine, mai încet cu creditarea. E o proastă judecată, dar e judecata lor. BNR nu e minister şi nu poate să spună băncilor să dea credit sau să dea o dobândă, sau cui să dea credit", a spus Vasilescu, la conferinţa MEDIAFAX Talks About SME's.

Oficialul BNR a punctat că şi IMM-urile trebuie să înţeleagă că funcţionează într-o piaţă liberă.

Vasilescu a criticat-o şi pe Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri şi Turism, arătând că aceasta vorbeşte prea mult despre ce trebuie să facă Guvernul pentru mediul de afaceri şi pentru firme. "Guvernul poate să le ajute, poate stimula piaţa, poate forma piaţa, dar mai departe IMM-urile se vor duce singure spre performanţă sau insolvenţă", a mai spus Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici