Conflictul cu Sterling poate fi rezolvat amiabil

Diferendul dintre Guvern şi Sterling privind explorările de hidrocarburi în Marea Neagră poate fi soluţionat amiabil, prin introducerea Romgaz în parteneriat cu compania canadiană, iar autorităţile nu au în vedere, deocamdată, "măsuri abrupte" pe această temă, a declarat deputatul PSD Iulian Iancu.

18 afișări
Imaginea articolului Conflictul cu Sterling poate fi rezolvat amiabil

Conflictul cu Sterling poate fi rezolvat amiabil

"Nu este cazul să se recurgă la măsuri abrupte. A fost vina fostului guvern că România a renunţat la drepturile din Marea Neagră", a afirmat joi Iancu, care ocupă şi funcţia de şef al Comisiei pentru servicii şi industrii din Camera Deputaţilor.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a anunţat, anterior, că doreşte să rezilieze contractul cu Sterling, astfel încât statul să beneficieze de 45% din producţia de hidrocarburi, conform prevederilor din contractul iniţial din 1992, propunere susţinută şi de ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Autorităţile susţin că producătorul de gaze Romgaz, deţinut de stat, este pregătit să participe, singur sau în parteneriat cu Sterling, la explorările din Marea Neagră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici