Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat planul de deratizare şi dezinsecţie pentru 2021. Care este bugetul alocat

  • Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat miercuri proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării acţiunilor de deratizare şi dezinsecţie în anul 2021.
  • Bugetul alocat este de 16,7 milioane de lei.
392 afișări
Imaginea articolului Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat planul de deratizare şi dezinsecţie pentru 2021. Care este bugetul alocat

Planul de deratizare şi dezinsecţie pentru 2021

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării acţiunilor de deratizare şi dezinsecţie în anul 2021. Costul total pentru deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie va fi de 16,7 milioane de lei.

Proiectul a fost aprobat cu 51 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Potrivit unui amendament propus de primarul general Nicuşor Dan, costul total pentru pentru deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie pentru anul 2021 va fi de 16,7 milioane de lei, la jumătate faţă de suma propusă de Compania Eco-Igienizare, prestatorul acestor servicii”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Astfel, tratamentele pentru combaterea ţânţarilor, căpuşelor şi şobolanilor, precum şi cele de dezinfecţie vor începe luna aceasta şi se vor desfăşura până la sfârşitul anului.

Tratamentele de dezinsecţie se vor aplica în perioada mai – octombrie în spaţiile deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti, spaţiile deschise ale persoanelor fizice şi juridice, clădirile instituţiilor publice, căminele şi canalele aferente reţelelor tehnico-edilitare, pe terenul aferent imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective, în zone cu vegetaţie: parcuri, grădini publice, locuri de agrement.

Tratamentele de deratizare se vor aplica în perioada iunie – noiembrie în spaţiile deschise din domeniul public şi privat al PMB – parcuri, spaţii verzi, Grădina Zoologică, cimitire, terenuri ale instituţiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice; terenul aferent imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective, clădiri care aparţin instituţiilor publice şi entităţilor subordonate PMB.

De asemenea, Primăria Capitalei anunţă că tratamentele de larvicidare se vor afectua în perioada mai – octombrie.

În scopul prevenirii înmulţirii insectelor dăunătoare, se vor demara acţiuni de combatere a larvelor de ţânţari în zonele lacurilor din Capitală (lacuri-luciuri de apă, numai conform recomandărilor Insitutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino)”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, tratamentele de dezinfecţie se vor desfăşura în perioada mai - decembrie în spaţiile interioare aferente clădirilor aparţinând instituţiilor publice şi entităţilor subordonate PMB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici