Constructorii auto au împrumutat o sumă colosală în ultimele cinci luni pentru a trece de şocul economic provocat de criza Covid-19

  • Producătorii auto au împrumutat peste 132 miliarde lei în ultimele cinci luni pentru a depăşi şocul generat de criza Covid-19
  • 79 miliarde de euro au fost împrumuturi noi, iar 53 miliarde euro au fost refinanţări de credite
  • Potrivit Bloomberg, 80% dintre împrumuturi au fost contractate începând din martie
556 afișări
Imaginea articolului Constructorii auto au împrumutat o sumă colosală în ultimele cinci luni pentru a trece de şocul economic provocat de criza Covid-19

Profimedia

 

Producătorii auto din întreaga lume au împrumutat o sumă gigantică în ultimele cinci luni ale anului pentru a putea trece de şocul economic provocat de epidemia de coronavirus, transmite Autonews.com.

Astfel, valoarea totală a împrumuturilor a depăşit 132 miliarde de dolari, pe fondul restricţiilor de circulaţie impuse în martie ca măsură de protecţie a răspândirii virusului.

Din suma totală, 79 miliarde de euro au fost împrumuturi noi, iar 53 miliarde de dolari au fost refinanţări de credite.

Potrivit unui raport Bloomberg, 80% dintre împrumuturile făcute în acest au atins maximul în lunile martie-iunie.

În iulie, împrumuturile s-au redus la mai puţin de 100 miliarde dolari, iar unele companii au început deja să achite împrumuturile făcute.

Producătorul auto american Ford Motors a precizat că, în 27 iulie, a achitat 7,7 miliarde de dolari din facilitatea de creditare reînnoibilă automat, de 15,4 miliarde de dolari. Ford prognozează un profit înainte de taxe între 500 de milioane şi 1,5 miliarde de dolari în trimestrul trei şi la pierderi în trimestrul patru. Ford a înregistrat, în T2/2020, un profit net 1,1 miliarde de dolari, sau 0,28 dolari pe acţiune, faţă de un profit de 100 milioane de dolari, sau 0,04 dolari pe acţiune, înregistrat anul trecut. Şi gigantul auto Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a achitat o parte din împrumutul său de 3,5 miliarde euro.

Asociaţia producătorilor de autoturisme din Europa a estimat că, în perioada în care fabricile au fost închise din cauza crizei Covid-19, Germania a ratat o producţie de peste 600.000 de maşini şi este urmată de Spania, Franţa, Marea Britanie.

România este pe locul 9 în topul pierderilor, cu aproape 70.000 de maşini pe care nu le-a produs, înaintea Ungariei, Portugaliei, Belgiei.

În total, numărul maşinilor care nu au mai ieşit pe poarta fabricilor din Europa ajunge la 2,3 milioane.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici