Consumul de bere a stagnat anul trecut în România

Vânzările de bere au totalizat anul trecut circa 17 milioane de hectolitri, în stagnare faţă de 2010, potrivit datelor asociaţiei Berarii României, prezentate miercuri într-o conferinţă de presă.

214 afișări
Imaginea articolului Consumul de bere a stagnat anul trecut în România

Consumul de bere a stagnat anul trecut în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzările membrilor asociaţiei au atins un volum de 15,6 milioane de hectolitri, iar investiţiile derulate de aceştia anul trecut au depăşit 61 milioane euro, cu 10 milioane de euro mai mult decât în anul precedent.

Luând în calcul datele recensământului populaţiei efectuat în 2011, consumul de bere pe cap de locuitor a fost de 89 de litri, cu un litru mai mult decât în 2010, dar mai puţin cu 11 litri faţă de consumul din anul 2008.

Preferinţele consumatorilor nu au înregistrat modificări semnificative, aceştia alegând în principal berea la PET (51,3%), în creştere cu două puncte, dar şi berea la sticlă (30,2%), în scădere cu 1,5 puncte, la doză (14,8%) şi draught (3,7%).

În ceea ce priveşte berea importată, vânzările au înregistrat o uşoară creştere, totalizând 0,27 milioane hectolitri.

Piaţa berii a scăzut în 2010 cu 3,5%. Faţă de 2008, an în care vânzările de bere în volum au atins o cotă maximă de 20,2 milioane hectolitri, vânzările sunt mai mici cu 16%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici