Contractele mai mari de 5.000 de euro, publicate de Ministerul Economiei pe o platformă online

  • Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anunţat că toate contractele semnate de minister vor fi publicate pe o platformă din mediul on-line.
  • În plus, ministrul a spus că va fi instituită o procedură care va opri completarea unei facturi în situaţia în care contractul nu este pe noua platformă.
1240 afișări
Imaginea articolului Contractele mai mari de 5.000 de euro, publicate de Ministerul Economiei pe o platformă online

FOTO: Facebook Claudiu Nasui

Platforma poate fi accesată începând de joi. Acolo sunt publicate contractele cu o valoare mai mare de 5.000 de euro, a explicat Claudiu Nasui.

„Ministerul economiei publică toate contractele cu statul. În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toţi contribuabilii (...) O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informaţia va fie uşor de găsit de oricine este interesat. Această platformă o lansăm azi pentru ministerul economiei”, a anunţat, pe Facebook, ministrul Economiei.

Claudiu Nasui anunţă şi alte măsuri asemănătoare.

„De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică. Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeţi dacă se verifică”, a precizat Nasui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici