Contractul pentru autostrada Arad-Timişoara, semnat în 20 septembrie

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, în timpul unei vizite pe mai multe şantiere, că pentru autostrada Arad-Timişoara contractul cu constructorul va fi semnat în data de 20 septembrie.

102 afișări
Imaginea articolului Contractul pentru autostrada Arad-Timişoara, semnat în 20 septembrie

Contractul pentru autostrada Arad-Timişoara, semnat în 20 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Estimăm că în 20 septembrie vom semna contractul cu constructorul pentru autostrada Arad-Timişoara. În 18 august au fost deschise ofertele depuse de cele şapte societăţi interesate de acest proiect. Am analizat deja câteva dintre ele şi credem că vom respecta termenul anunţat”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, nu se poate spune încă la ce dată ar putea începe lucrările.

"Nu aş vrea să mă hazardez cu o dată pentru începerea lucrărilor. Cert e că spre sfârşitul lunii vom avea constructorul, finanţarea e asigurată, dar mai sunt unele etape care trebuie parcurse după semnarea contractului”, a spus Orban.

Autostrada Arad-Timişoara are aproape 50 de kilometri, iar investiţia este de 270 de milioane de euro. Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este de 30 de luni de la începerea lor.

Ministrul Transporturilor a spus că a fost lansată şi documentaţia pentru continuarea tronsonului Arad- Timişoara cu tronsonul Timişoara-Lugoj, pentru care studiul de fezabilitate este deja finalizat, iar documentaţia pentru finanţare va fi lansată în perioada următoare.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţa, în luna august, că patru consorţii şi trei firme s-au precalificat la licitaţia care vizează construcţia autostrăzii Arad - Timişoara, valoarea totală estimată a contractului fiind de 270 de milioane de euro.

Consorţiile sunt Condote-CMC di Ravenna (Italia), Aktor-Pantechniki (Grecia), FCC Constructiones-Astaldi (Spania/Italia) şi Impreglio-Itinera din Italia, iar companiile sunt Strabag (Austria), Mota Engil (Portugalia) şi Colas (Franţa).

Proiectul include construcţia a 32 de kilometri de autostradă, 24 lucrări de artă (poduri şi pasaje), un nod rutier şi două spaţii de servicii. Din valoarea totală a contractului, 200 de milioane de euro reprezintă un credit de la Banca Europeană de Investiţii, iar 70 de milioane de euro sunt acordaţi de la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici