Contribuţia României la PIB-ul UE a fost de 1,2%, Germania, Marea Britanie şi Franţa însumând 51%

În 2017, produsul intern brut (PIB) al Uniunii Europene (UE) s-a ridicat la 15.300 de miliarde de euro, iar ponderea României a fost de 1,2%, Germania, Regatul Unit şi Franţa generând peste jumătate din PIB-ul UE, arată un raport publicat vineri de Eurostat.

1897 afișări
Imaginea articolului Contribuţia României la PIB-ul UE a fost de 1,2%, Germania, Marea Britanie şi Franţa însumând 51%

Contribuţia României la PIB-ul UE a fost de 1,2%, Germania, Marea Britanie şi Franţa însumând 51%

România a contribuit la PIB-ul UE cu o pondere de 1,2%, aflându-se în faţa Greciei în clasament (1,2%), dar şi a celor unsprezece state membre care au avut o contribuţie mai mică de 1%, acestea fiind: Malta, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Croaţia, Bulgaria, Luxemburg, Slovacia şi Ungaria.

Cu un PIB în valoare de aproape 3.300 de miliarde de euro anul trecut, Germania şi-a consolidat poziţia de lider economic al Uniunii Europene, reprezentând peste o cincime (21,3%) din PIB-ul Uniunii.

Deşi ponderea sa în PIB-ul UE a scăzut cu 0,9 puncte procentuale între 2016 şi 2017, Regatul Unit (15,2%) şi-a menţinut a doua poziţie, cu puţin peste Franţa (14,9%). Acestea au fost urmate de Italia (11,2%), Spania (7,6%) şi Ţările de Jos (4,8%).

Cele 19 state membre care formează zona euro au avut un PIB cumulat de aproape 11.200 de miliarde de euro anul trecut, reprezentând 72,9% din PIB-ul UE. Germania (29,2%) şi Franţa (20,5%) au alcătuit împreună jumătate din PIB-ul zonei euro, în timp ce Italia (15,4%) şi Spania (10,4%) au constituit un sfert din acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici