Corina Creţu a aprobat modificarea Programului Operaţional Regional pentru ca România să folosească mai eficient fondurile UE

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat, miercuri, modificarea Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020 pentru România, astfel încât fondurile alocate ţării noastre să poată fi folosite mai eficient, arată un comunicat al Comisiei Europene - CE.

805 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu a aprobat modificarea Programului Operaţional Regional pentru ca România să folosească mai eficient fondurile UE

Corina Creţu a aprobat modificarea Programului Operaţional Regional pentru ca România să folosească mai eficient fondurile UE

„Schimbările pe care le-am aprobat vin tocmai ca răspuns la nevoia de a ne adapta la realităţile curente şi vor ajuta România să utilizeze într-o mai mare măsură fondurile pe care le are alocate, iar acestea urmând să aibă un efect benefic în special pentru mediul de afaceri, dar vor sprijini şi proiecte ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii medicale din întreaga ţară”, a declarat Corina Creţu.

Comisia anunţă că printre modificări se numără şi faptul că vechiul Program Operaţional „Iniţiativa pentru IMM-uri” va deveni parte a POR, beneficiind de o realocare de peste 150 milioane de euro.

„Noua axă prioritară 15 din cadrul POR - Iniţiativa pentru IMM-uri, va răspunde cererii tot mai crescute de instrumente financiare garantate de pe piaţă şi va contribui la creşterea competitivităţii IMM-urilor din România”, se mai arată în comunicat.

Totodată, 72,5 milioane de euro sunt realocate acum către axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, pentru a finanţa achiziţia de ambulanţe şi echipamente medicale, aceste investiţii urmând să asigure pe viitor o mai bună gestionare a urgenţelor medicale, permiţând, în acelaşi timp, accesul egal al populaţiei la servicii de asistenţă medicală şi prim-ajutor.

În perioada 2014 - 2020, România beneficiază de un sprijin financiar din partea UE de peste 22 de miliarde de euro prin politica de coeziune, din care 6,86 miliarde de euro sunt alocate POR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici