Coronavirusul pune piedici participării companiilor din China la cel mai mare eveniment mondial de tehnologie mobilă

Huawei, ZTE, Oppo şi alţi producători de smartphone-uri se grăbesc să-şi asigure participarea la cel mai mare eveniment mondial de tehnologie mobilă, la sfârşitul acestei luni, la Barcelona, pe fondul epidemiei de coronavirus, care izolează China.

604 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul pune piedici participării companiilor din China la cel mai mare eveniment mondial de tehnologie mobilă

Sursa FOTO: Profimedia

Oppo şi Xiaomi, un alt producător de smartphone-uri, şi-au anulat tururile pentru mass-media chineză, aşa cum au făcut în anii trecuţi la Mobile World Congress din Barcelona (24 - 27 februarie). Pentru a se asigura că alte evenimente vor avea loc aşa cum a fost planificat, Huawei, ZTE şi Oppo vor trimite angajaţi la Barcelona încă din această săptămână. Xiaomi va mobiliza personal de peste mări pentru a sprijini evenimentul, potrivit unei surse citate de Nikkei Asian Review.

"Încă finalizăm o mulţime de detalii, deoarece lucrurile se schimbă prea repede şi prea dinamic. Multe lucruri sunt încă susceptibile de schimbare", a spus o altă sursă apropiată Huawei. „Cu siguranţă, va exista un impact asupra expoziţiei tehnologice, deoarece 30% dintre însoţitorii MWC sunt chinezi”, a spus sursa citată.

Criza coronavirusului a aruncat în aer planurile mai multor companii pentru eveniment, care a câştigat popularitate în rândul grupurilor de tehnologie chineze, în detrimentul expoziţiei CES de la Las Vegas, pe fondul războiului comercial SUA-China.

"Personalul pentru MWC va trebui să rămână izolat mai mult de 14 zile pentru a se asigura că starea lor de sănătate este bună şi să plece mai devreme din China", a declarat pentru Nikkei Asian un producător chinez de smartphone. "O parte din personalul nostru va părăsi China imediat după această săptămână pentru a preveni orice perturbare a tranzitului."

Reprezentanţii au declarat că unele companii chineze continuă să discute pe plan intern pentru a finaliza programele directorilor şi posibilitatea de a-şi schimba sau reducere participarea.

Goodix, cel mai mare producător de senzori de amprentă din China, are adesea un stand mare la MWC. Compania a spus că va „solicita mai mult personal din Europa şi SUA să sprijine evenimentul” şi va decide ulterior dacă va permite personalului chinez să participe.

"Unii dintre clienţii noştri au anulat câteva întâlniri cu noi", a declarat pentru Nikkei o sursă de la un dezvoltator chinez de cipuri.

Huawei a spus că planurile sale pentru MWC nu s-au schimbat şi speră să procedeze la fel ca de obicei.

Oppo a spus că planurile pentru MWC sunt în plină desfăşurare, deşi a confirmat anularea planurilor de a aduce grupuri media chineze.

Un purtător de cuvânt al ZTE a declarat: "ZTE va participa în continuare la MWC. Angajaţii ZTE pot călători din China doar dacă nu au prezentat simptome timp de două săptămâni şi [trebuie] să rămână auto-izolaţi încă două săptămâni după ce părăsesc China pentru Spania sau alte locuri. Ei beneficiază de un control medical înainte de a pleca”.

GSMA, compania care organizează evenimentul, a publicat o declaraţie pe site-ul său, care spune că continuă să monitorizeze şi să evalueze impactul potenţial al virusului asupra evenimentului său de la Barcelona, ​​Shanghai şi Los Angeles. "GSMA confirmă că există un impact minim asupra evenimentului până acum".

Virusul a costat deja MWC un participant major, LG Electronics din Coreea de Sud anunţând că renunţă la participare. "LG Electronics monitorizează îndeaproape situaţia legată de noul focar de coronavirus ... Pentru siguranţa angajaţilor, partenerilor şi clienţilor săi, LG a decis să se retragă din expoziţia MWC 2020", a declarat compania într-un comunicat.

MWC, sau Mobile World Congress, are loc în fiecare februarie la Barcelona, ​​atrăgând în jur de 100.000 de vizitatori şi contribuind la stabilirea tonului pentru anul în industriile telecom şi electronice de consum.

Pentru producătorii chinezi de telefoane şi echipamente de telecomunicaţii, Europa este o piaţă cheie şi reprezintă un refugiu în faţa încercărilor Statelor Unite de a izola Huawei şi alte coompanii, din cauza problemelor de securitate. Tensiunile geopolitice au diminuat entuziasmul companiilor chineze de a participa la CES la Las Vegas luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici