Corpul de control al MEF verifică modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi CNH

Ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian a anunţat, duminică, începerea unui control al Corpului de control al ministerului privind modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi CNH.

19 afișări
Imaginea articolului Corpul de control al MEF verifică modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi CNH

Corpul de control al MEF verifică modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi CNH (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Conform lui Vosganian, în 2008, subvenţiile pentru Compania Naţională a Huilei au fost de 338,9 milioane de lei, fiind onorate de MEF.

Ministrul a precizat că această sumă reprezintă maximum angajat cu UE, conform Regulamentului 1407 din 2002.

El a spus că a cerut Corpului de control al Ministerului Economiei să verifice "eficienţa cheltuiri banilor" de către Compania Naţională a Huilei.

Totodată, Vosganian a anunţat că a decis suspendarea din funcţie a conducerii Exploatării Miniere Petrila.

Doisprezece mineri au murit şi alţi 13 au fost răniţi, sâmbătă, în urma a două explozii succesive, care au avut loc la mina Petrila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici