CRĂCIUN 2015 în Bucovina: Sejur de patru zile, la preţuri ce încep de la 1.050 lei de persoană

Turiştii care vor să petreacă sărbătorile în Bucovina se vor putea bucura de plimbări cu sania, bucate tradiţionale şi programe folclorice, iar preţurile încep de la 1.050 lei de persoană pentru patru nopţi de cazare şi ajung până la 1.900 lei de persoană. De Revelion, tarifele ajung şi la 3.000 lei

199 afișări
Imaginea articolului CRĂCIUN 2015 în Bucovina: Sejur de patru zile, la preţuri ce încep de la 1.050 lei de persoană

CRĂCIUN 2015 în Bucovina: Sejur de patru zile, la preţuri ce încep de la 1.050 lei de persoană (Imagine: Tibi Bujdei/ Arhiva Mediafax Foto)

Pachetele turistice pregătite de hotelierii din Bucovina includ, pe lângă cazare şi masă, plimbări cu sania, mâncăruri tradiţionale, programe artistice susţinute de colindători, focuri de tabără, masaje de relaxare, jocuri de paintball sau tiroliană.

Preţurile pentru ofertele cu patru nopţi de cazare pentru Crăciun sunt similare celor de anul trecut, fiind cuprinse între 1.050 de lei de persoană şi 1.900 de lei.

Astfel, la o pensiune de patru stele din Vatra Dornei, preţurile pentru un pachet cu patru nopţi de cazare variază între 1.050 de lei şi 1.480 de lei de persoană, în funcţie de facilităţi. De asemenea, la o pensiune de trei stele din Voroneţ, turiştii vor plăti pentru patru nopţi de cazare 1.148 de lei de persoană, fiind incluse o masă festivă cu bucate tradiţionale bucovinene şi băutură naturală. La această pensiune copiii sub şase ani au gratuitate.

O altă pensiune din Voroneţ, de patru stele, oferă spre închiriere camere pentru perioada Crăciunului, pachetul turistic ce include patru nopţi de cazare, demipensiune şi masă festivă costând 500 de lei pe noapte de persoană.

Turiştii care aleg o pensiune din Gura Humorului vor plăti pentru patru nopţi de cazare între 1.400 şi 1.900 de lei de persoană. Oferta include masă festivă cu preparate tradiţionale din porc, brânzeturi, păstrăv în cetină, cartofi copţi, sarmale la cuptor, răcituri de casă, fructe şi deserturi, iar în Ajunul Crăciunului turiştii pot participa la tăierea porcului.

În zona Suceviţa, un sejur de Crăciun cu patru nopţi de cazare costă 1.200 de lei de persoană, iar oferta include şi masă festivă, cu bucate tradiţionale bucovinene. Turiştii pot face plimbări cu sănii trase de cai şi pot primi vizita grupurilor de colindători, dar şi daruri de la Moş Crăciun.

Totodată, la o pensiune de patru stele din localitatea Vama, pachetul turistic de Crăciun include cinci nopţi de cazare la preţul de 1.700 de lei de persoană, iar turiştii sunt invitaţi la pomana porcului, la plimbări cu sania, urmând ca în seara de Ajun să asculte colinde, să îl aştepte pe Moş Crăciun şi să guste bucate bucovinene.

Pentru Revelion, preţurile sunt mai ridicate, în unele cazuri aproape duble. Astfel, pentru patru nopţi de cazare turiştii trebuie să scoată din buzunare între 1.300 şi 3.000 de lei de persoană. Pe lângă mesele tradiţionale, hotelierii au pregătit şi degustări de brânzeturi sau balmoş, dar şi focuri de tabără, seri folclorice cu interpreţi locali, jocuri de paintball, tir cu arcul sau echitaţie.

De asemenea, în funcţie de dotările pensiunii sau hotelului, turiştii pot beneficia de pachete SPA, acces la piscină şi jacuzzi, masaj terapeutic sau de relaxare.

Astfel, la un hotel de patru stele din Vatra Dornei, turiştii trebuie să plătească pentru un pachet cu patru nopţi de cazare între 2.340 de lei şi 2.640 de lei de persoană. Turiştii se vor bucura de un grătar pe platoul alpin de unde începe pârtia de schi unde se ajunge cu telescaunul, dar şi de o cină festivă de Revelion şi de un carnaval de 1 ianuarie, cu program artistic live.

O pensiune de patru stele din Gura Humorului oferă spre închiriere camere pentru perioada Revelionului, pachetul turistic ce include patru nopţi de cazare costând între 2.000 şi 3.000 de lei de persoană, iar oferta include şi participarea la pomana porcului, grupuri de urători, petrecere cu orchestră de muzică, foc de artificii, iar în prima zi din an se organizează o petrecere cu berbecuţ la proţap.

La o pensiune din Voroneţ, patru nopţi de cazare costă 1.600 de lei de persoană, iar oaspeţii sunt primiţi cu plăcinte poale-n brâu, palincă sau afinată, iar cina va avea câte un meniu special în fiecare seară.

Totodată, la o pensiune din Suceviţa pachetul turistic pentru trei nopţi de cazare, din 30 decembrie până în 2 ianuarie, costă 1.250 de lei de persoană, fiind incluse două mese pe zi (mic dejun şi cină) cu măncăruri bucovinene - sarmale, murături asortate, salate din ciuperci de pădure, bulz şi dulciuri, dar şi o masă festivă de Revelion. Copiii până în cinci ani beneficiază de gratuitate, iar cei cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani au 50% reducere.

În zona Rădăuţi, pachetul la o pensiune de patru stele costă 2.000 de lei de persoană, turiştii beneficiind de program artistic şi tiroliană, iar în noaptea de Revelion vor putea petrece cu o formaţie locală şi vor avea foc de artificii.

În ultima perioadă, tot mai multe vile şi pensiuni din Bucovina sunt închiriate integral de turişti, iar în funcţie de numărul de camere şi de condiţiile de cazare, preţurile variază între 3.000 de lei şi 4.000 de euro, pentru minimum trei nopţi de cazare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici