Creditarea rămâne dificilă - patronat

Creditarea rămâne dificilă, întrucât băncile nu reduc deocamdată semnificativ dobânzile pentru că banii pe care îi împrumută provin în general din depozitele atrase cu dobânzi ridicate pe perioade de până la un an, a declarat, joi, preşedintele Consiliului pentru IMM-uri Private, Ovidiu Nicolescu.

28 afișări
Imaginea articolului Creditarea rămâne dificilă - patronat

Creditarea rămâne dificilă - patronat (Montaj foto)

"Procesul de scădere a dobânzilor este foarte lent. Băncile dau credite din depozitele atrase cu dobânzi mari pe perioade de până la 12 luni. Până când depozitele nu vor ajunge la scadenţă băncile nu vor scădea semnificativ dobânzile la credite pentru a nu fi în pierdere", a spus Nicolescu, într-o conferinţă de presă.

În aceste condiţii, firmele nu mai fac investiţii pentru extindere, ci doar pentru supravieţuire, apreciază Nicolescu.

În primele luni ale anului, în încercarea de a atrage clienţi, băncile au majorat semnificativ dobânzile la depozite, ajungând până la 16% în lei şi la peste 7% în euro. În ultima perioadă mai multe bănci au anunţat reducerea dobânzilor la anumite produse de creditare, cu până la patru puncte procentuale, la cele în lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici