Creştere cu 12% a numărului de turişti în primele 11 luni din 2007

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România, în primele 11 luni ale anului trecut, au însumat 6,5 milioane de persoane, în creştere cu 12,1% comparativ cu cele din perioada similară a anului trecut, potrivit Insitutului Naţional de Statistică.

1 afișare
Imaginea articolului Creştere cu 12% a numărului de turişti în primele 11 luni din 2007

Creştere cu 12% a numărului de turişti în primele 11 luni din 2007

Sosirile turiştilor români au reprezentat 77,3% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au însumat 22,7% din numărul total de sosiri, ponderi aproximativ egale cu cele din primele 11 luni ale anului 2006.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1 ianuarie, 31 decembrie 2007, au însumat 19,47 milioane de nopţi, în creştere cu 8% faţă de cele din perioada similară a anului 2006.

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 82,5% din numărul total de înnoptări. Creşteri însemnate ale înnoptărilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare s-au înregistrat pentru hosteluri, hoteluri pentru tineret, spaţii de caazare pe nave şi pensiuni.

Scăderi faţă de perioada similară a anului 2006 s-au înregistrat la tabere de elevi şi preşcolari, bungalouri şi popasuri turistice.

În luna noiembrie 2007, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 11,3%, până la 524.000 de persoane, respectiv 3,6%, ceea ce reprezintă un total de 1,4 milioane de nopţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici