Creştere record pentru acţiunile Nokia la bursă, după acordul cu Microsoft

Bursele vest-europene au deschis marţi cu variaţii nesemnificative, în aşteptarea datelor privind industria prelucrătoare din Statele Unite, însă acţiunile Nokia afişează o creştere record, de 45%, după ce Microsoft a anunţat că va prelua divizia de telefoane mobile a companiei finlandeze.

173 afișări
Imaginea articolului Creştere record pentru acţiunile Nokia la bursă, după acordul cu Microsoft

Creştere record pentru acţiunile Nokia la bursă, după acordul cu Microsoft (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a scăzut cu 0,1% marţi dimineaţă, după ce a crescut luni cu 1,9%, cea mai solidă creştere din ultimele opt săptămâni.

Nokia a crescut cu 45%, la 4,29 euro, cea mai bună deschidere din 1991. Microsoft va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 5,44 miliarde euro, tranzacţie care include şi un portofoliu consistent de brevete de invenţie, au anunţat cele două companii.

Investitorii aşteaptă marţi datele privind evoluţia industriei prelucrătoare din SUA în luna august, urmate vineri de un raport privind şomajul.

Pieţele urmăresc atent şi semnalele venite din partea Rezervei Federale a Statelor Unite, care va susţine următoarea şedinţă de politică monetară la mijlocul lunii septembrie, când este aşteptată o decizie privind reducerea programului de achiziţii de obligaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici