Creşterea economică a SUA a depăşit aşteptările

Economia SUA a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere de 1,7%, peste estimarea medie a analiştilor de 1%, fiind susţinută de majorarea neaşteptată a stocurilor, în timp ce cheltuielile de consum au avansat sub ritmul din primul trimestru, a anunţat Departamentul pentru Comerţ.

174 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică a SUA a depăşit aşteptările

Creşterea economică a SUA a depăşit aşteptările (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Creşterea stocurilor în trimestrul al doilea a avut o contribuţie de 0,4 puncte procentuale la avansul PIB, transmite Bloomberg.

În primul trimestru, economia americană a consemnat o creştere de 1,1%, revizuită în scădere faţă de o estimare anterioară de 1,8%.

Guvernul american a revizuit metodologia de calcul a PIB-ului, astfel că creşterea pe 2012 a fost îmbunătăţită de la 2,2% la 2,8%. Revizuirile afectează datele economice până în anul 1929.

Cheltuielile de consum, care reprezintă 70% din economia SUA, au urcat cu 1,8% în trimestrul al doilea, după un avans de 2,3% în primul trimestru.

Crearea de locuri de muncă şi preţurile mai mari ale locuinţelor susţin încrederea americanilor, vânzările de automobile şi producţia, mărind probabilitatea accelerării creşterii economice.

Datele Departamentului pentru Comerţ arată o continuare a încetinirii inflaţiei sub ţinta Rezervei Federale.

"Sunt semne încurajatoare că economia poate suporta restrângerile bugetare. Totul arată şi se simte mai bine. Vom vedea un semestru al doilea mai bun decât primul, la nivel general", a declarat Stuart Hoffman, economist şef la PNC Financial Services Group în Pittsburgh.

Datele publicate miercuri de Departamentul pentru Comerţ reprezintă prima estimare a instituţiei dintr-o serie de trei, privind evoluţia PIB-ului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici