Creşterea locurilor de muncă în Statele Unite a încetinit în martie, rata şomajului a scăzut la 4,5%

Angajatorii americani au înregistrat cel mai redus număr de muncitori în luna martie, din ultimele zece luni, dar rata şomajulului a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii zece ani, de 4,5%, evidenţiind consolidarea pieţei muncii, scrie Reuters.

1833 afișări
Imaginea articolului Creşterea locurilor de muncă în Statele Unite a încetinit în martie, rata şomajului a scăzut la 4,5%

Creşterea locurilor de muncă în Statele Unite a încetinit în martie, rata şomajului a scăzut la 4,5% (Imagine: Shutterstock/ Medifax Arhiva Foto)

Numărul locurilor de muncă din sectorul de bunuri, construcţii şi producţie a crescut cu 98.000, luna trecută, potrivit datelor Departamentului Muncii din Statele Unite, de vineri.

Economia a înregistrat 200.000 de locuri de muncă suplimentare în ianuarie şi februarie.

Rata şomajului a scăzut la 4,5%, de la 4,7%, cel mai redus nivel din mai 2007.

Economia are nevoie să creeze între 75.000 şi 100.000 de locuri de muncă pe lună pentru a menţine ritmul creşterii populaţiei în vârstă care lucrează, scrie agenţia de presă.

Câştigul mediu pe oră a crescut cu 0,2%, adică 5 cenţi, în martie, iar creşterea de la an la an a scăzut cu 2,7%.

În martie, locurile de muncă în construcţii au crescut cu 6.000, după ce în lunile anterioare au înregistrat, de asemenea, creşteri. Sectorul de producţie a raportat, de asemenea, creşterea numărului locurilor de muncă cu 11.000.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici