- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.04.2017, 15:26)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV Expert în energie, despre creşterea preţului ţiţeiului după atacul din Siria: Scumpirea carburanţilor poate pune în pericol creşterea economică din România
Majorarea preţului petrolului şi al produselor petroliere, după atacul din Siria, poate pune în pericol creşterea economică a României, a declarat, pentru MEDIAFAX, expertul în energie, Ionuţ Purică. Acesta spune că o scumpire a carburanţilor se propagă în lanţ, în economie.
1903 afișări

EXCLUSIV Expert în energie, despre creşterea preţului ţiţeiului după atacul din Siria: Scumpirea carburanţilor poate pune în pericol creşterea economică din România
“În orice situaţie în care se crează o instabilitate este clar că preţul resurselor va creşte. Preţul petrolului poate evolua în feluri diferite, sub influenţa deciziilor politice care se vor lua. Creşterea preţului ţiţeiului îi avantajează pe ruşi, care vor avea astfel mai mulţi bani să se înarmeze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, expertul în energie, Ionuţ Purică.
Reamintim faptul că, preţul petrolului a înregistrat o creştere de 2%, iar aurul şi yenul au crescut, vineri, în Asia, în timp ce activele au scăzut, ca reacţie la bombardamentul cu rachete al Statelor Unite asupra unei baze militare din Siria, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Experții în război: Ucraina are 3 opțiuni dacă Putin nu renunță. Discuțiile de pace nu se numără printre ele
-
Turnul Eiffel a fost închis din cauza grevei
-
Putin vrea război cu NATO? Analiza conflictului din Ucraina
-
Este Xi Jinping un mediator al păcii dintre Rusia şi Ucraina sau va escalada conflictul la scară globală?
“La noi valul scumpirii nu se va simţi imediat. Însă, companiile întotdeauna au profitat de astfel de majorări pentru a scumpi benzina şi motorina. Când ţiţeiul s-a ieftinit acestea nu au scăzut preţul carburanţilor. Situaţia ar trebui controlată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi de Guvern, prin diferite mecanisme de control. O să se spună că este piaţă liberă. Sunt trei companii mari, un oligopol. Iar, comportamentul acestora a demonstrat că există o înţelegere între ele. Niciuna nu a scăzut preţul carburanţilor pentru a lua din cota de piaţă a celorlalte”, susţine Purică.
Acesta arată că, o creştere a preţului petrolului şi a produselor petroliere poate pune în pericol creşterea economică fiindcă scumpirea carburanţilor se propagă în lanţ, în economie.







Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe