MAE: Acţiunea SUA în Siria, o reacţie fermă la atrocităţile comise în timpul atacului cu arme chimice

Ministerul Afacerilor Externe transmite vineri că România sprijină orice efort destinat încetării conflictului din Siria, iar atacul Statelor Unite asupra unei baze militare este o reacţie fermă la atrocităţile comise în urma atacului cu arme chimice produs în 4 aprilie.

726 afișări
Imaginea articolului MAE: Acţiunea SUA în Siria, o reacţie fermă la atrocităţile comise în timpul atacului cu arme chimice

MAE: Acţiunea SUA în Siria, o reacţie fermă la atrocităţile comise în timpul atacului cu arme chimice (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"România reiterează condamnarea fermă a atacului chimic întreprins asupra localităţii Khan Sheikhoun din provincia Idlib, din 4 aprilie 2017, soldat cu victime în rândul populaţiei civile, inclusiv copii. Acţiunea SUA din 7 aprilie 2017 constituie o reacţie fermă la atrocităţile comise în urma atacului cu arme chimice. România este solidară cu Aliaţii şi partenerii noştri. România sprijină orice efort destinat încetării conflictului din Siria care, în cei şase ani de la declanşare, a condus la pierderi substanţiale de vieţi şi distrugeri de bunuri materiale şi, în acelaşi timp, a generat un focar de instabilitate regională, terorism si migraţie necontrolată", se arată în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa citată transmite că până la momentul producerii atacului, de la începutul conflictului sirian, nu au fost înregistrate cazuri de cetăţeni români decedaţi sau răniţi pe teritoriul Siriei ca urmare a acţiunilor armate.

"România susţine în continuare identificarea şi implementarea unei soluţii politice a crizei siriene, prin intermediul unui proces de tranziţie politică inclusiv, coordonat de Siria, pe baza rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate, în special a Rezoluţiei 2254 a Consiliului de Securitate al ONU şi a Comunicatului de la Geneva (2012). Aceste elemente de conduită au fost reiterate recent de România, cu ocazia Conferinţei de la Bruxelles privind sprijinirea viitorului Siriei şi al regiunii, desfăşurată la 5 aprilie 2017", se mai arată n comunicatul MAE.

Şi premierul Sorin Grindeanu a anunţat că România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile în Siria, adâugând că "aceste lucruri trebuie pedepsite".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici