Rusia a suspendat acordul cu SUA privind coordonarea aeriană în Siria

Ministerul rus de Externe a anunţat suspendarea aplicării acordului cu Statele Unite privind coordonarea aeriană în Siria, care avea drept scop să prevină incidentele şi să asigure siguranţa în spaţiul aerian sirian, la o zi după atacul american asupra unei baze militare siriene.

2051 afișări
Imaginea articolului Rusia a suspendat acordul cu SUA privind coordonarea aeriană în Siria

Rusia a suspendat acordul cu SUA privind coordonarea aeriană în Siria

"Rusia suspendă memorandumul negociat cu SUA privind prevenirea incidentelor şi asigurarea siguranţei aeriene în cursul operaţiunilor din Siria", se afirmă într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova.

Statele Unite au lansat un bombardament cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacţie la atacul chimic produs în urmă cu câteva zile, anunţă Pentagonul, aceasta fiind prima operaţiune americană care vizează regimul Bashar al-Assad.

Baza aeriană atacată de Statele Unite se află în zona Shayrat, în provincia Homs.

Operaţiunea militară este "în interesul vital al Statelor Unite", a declarat preşedintele Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici