Creşterea parcului de vehicule electrice în UE are nevoie de 80 miliarde euro pentru staţii de încărcare

Un plan al UE pentru o creştere a parcului de maşini electrice în acest deceniu pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră va necesita o investiţie de 80 de miliarde de euro în puncte de încărcare, a declarat marţi grupul de energie electrică Eurelectric, citat de Reuters.

420 afișări
Imaginea articolului Creşterea parcului de vehicule electrice în UE are nevoie de 80 miliarde euro pentru staţii de încărcare

Creşterea parcului de vehicule electrice în UE are nevoie de 80 miliarde euro pentru staţii de încărcare

Uniunea Europeană a declarat că 30 de milioane sau mai multe de de maşini cu emisii zero vor circula pe drumurile sale până în 2030, ca parte a eforturilor de reducere a emisiilor cu cel puţin 55% în acest deceniu faţă de nivelurile din 1990.

Blocul avea aproximativ 615.000 de astfel de vehicule la sfârşitul anului 2019, potrivit Asociaţiei europene a producătorilor de automobile. Acestea sunt alimentate de mai puţin de 250.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice publice, care trebuie să crească la 3 milioane până în 2030 pentru a îndeplini obiectivele ecologice, potrivit unui raport al Eurelectric - organizaţie care reprezintă asociaţiile naţionale de electricitate şi companii de top.

Extinderea infrastructurii de încărcare va necesita 20 de miliarde de euro pentru staţii publice de încărcare şi 60 de miliarde de euro pentru staţii private, se arată în raport.

Grupul din industria energiei electrice a anticipat că până în 2030 că UE va avea 10,5 milioane de vehicule electrice în flotele operate de companii sau autorităţi publice. Flotele europene de 63 de milioane de vehicule includ în prezent doar 420.000 de vehicule electrice.

Comerţul electronic în creştere pe fondul pandemiei de coronavirus a adăugat un nou impuls unei curse de dezvoltare a camionetelor şi camioanelor electrice.

Eurelectric a cerut, de asemenea, ca UE să impună cerinţe obligatorii pentru producătorii de automobile pentru a vinde vehicule cu emisii zero. UE a utilizat standardele de emisii de CO2 pentru autoturisme pentru a promova vânzările de vehicule electrice în ultimii ani, iar la sfârşitul acestui an va propune înăsprirea acestor standarde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici