Creşterea salariilor nete ale bugetarilor cu 15% costă statul 1,4 mld. euro

Un bugetar care are astăzi un salariu net de 1.000 de lei va încasa începând cu luna ianuarie a anului viitor un salariu net de 1.150 de lei, cu 15% mai mare? Surse din Ministerul Finanţelor spun că da, iar Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii, spune doar că este vorba de o creştere a salariilor brute.

62 afișări
Imaginea articolului Creşterea salariilor nete ale bugetarilor cu 15% costă statul 1,4 mld. euro

Creşterea salariilor nete ale bugetarilor cu 15% costă statul 1,4 mld. euro (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Dar tot surse din Finanţe spun că statul are nevoie de 1,4 miliarde de euro în plus pentru majorarea salariilor nete ale bugetarilor şi este foarte greu de lămurit de unde vor veni aceşti bani suplimentari.

"Nu avem informaţii pe ce surse de finanţare se fundamentează creşterea salariilor nete cu 15%", spune Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, susţine că această creştere cu 15% a salariilor este deja acceptată de către experţii FMI şi cuprinsă în bugetul de anul viitor şi are ca fundament proiecţiile macroeconomice făcute de experţi.

Citeşte mai multe despre creşterea salariilor nete ale bugetarilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici